Varme og energi
Vi får strøm på det almindelige el-net, og nyder glæde af Danmarks generelt meget høje andel af vedvarende energi på forsyningsnettet.
Vi er opmærksomme på at vores lysstofrør har relativt stort elforbrug, og derfor skifter vi dem ud til LED efterhånden som de slides ned.
Vi bruger bl.a. el til at drive vores trykluftværktøj. Det nemmeste ville være at sætte systemet op med et højt tryk, men vi regulerer ned og trimmer trykket på hele anlægget, så vi undgår at køre med mere tryk end nødvendigt. Dermed skal hovedkompressoren arbejde mindre, og bruger derfor mindre strøm.
Vi varmer vores lokaler op med et lokalt pillefyr. Det er nyt og har en rigtig god forbrænding og udnyttelse af brændslet. Vi har altså en vedvarende energikilde, og fraregnet transporten, er vores varmeproduktion dermed CO2-neutral. Træpillerne fremstilles af resterne fra høvling af brædder, og vi tager dermed også her del i en produktionskæde hvor affald får nyt liv, gentænkes som en ressource og genanvendes. Virksomheden som fremstiller vores træpiller er certificeret jf. IPPC-direktivet: Integrated Pollution Prevention and Control.
Vi kører med natsænkning på fyret, så der ikke er lige så varmt om natten, som om dagen hvor vi er i lokalerne. I de kolde perioder kan vi sænke for en del af systemet, så der kan være varmere i de dele, hvor man sidder stille, og der kan være koldere i de dele, hvor man er i bevægelse. På den måde sparer vi på indfyringen og dermed på indkøb og drivhusgasudledning.
Her taler vi altså både ind i verdensmål 7: Bæredygtig energi og mål nr. 12: Ansvarligt forbrug og produktion.